Трън > Икономика > Строителство > Да бетонираме пътищата в Тръско

Да бетонираме пътищата в Тръско

Жител на махала Русимовци, село Докьовци, община Трън съобщава за ПТП, причинено поради незаконно стоварена на пътя купчина бетон, която за два месеца е успяла да се втвърди до предвидената бетонна якост.

Три кубика бетон, пльоснати на пътя. Знае ли се чия собственост е и каква е била целта на мероприятието? На няколко пъти са били подавани сигнали до кметския наместник, уведомена е и пътна полиция, но от институциите няма никаква реакция. Кметският наместник удобно е пропуснал да види проблема поради своята свръхзаетост.

Не може обаче да се каже, че общината не предприема мерки за решаването на подобни проблеми. Преди пет дена например тя е публикувала обществена поръчка за извършване на услуги с багер и булдозер на стойност общо 80 000 лв.

https://app.eop.bg/today/424424

Защо е пусната подобна поръчка, при условие че вече има получени заявки за участие в поръчка за доставка на комбиниран багер-товарач, за който писахме на няколко пъти? Може би защото кандидатите по закритата вече поръчка на стойност 216000 лв са двама и сега комисията е поставена в състояние на решително колебание, коя от двете фирми да избере, или по-скоро как да изхвърли неудобния натрапник с неприлично ниската оферта. Това е трудна експертна работа и за нея са необходими необорими в съда аргументи. Междувременно – докато комисията умува – дайте да похарчим още 80000 лв общински пари за услуги, които биха могли да се извършат и с новия багер-товарач.

Не можем да оставим частната техника на нашите хора да бездейства, я.

Снимка: Мариана Игнатова

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари