Трън > Икономика > Заетост > 268 са регистрираните безработни в Трън към днешна дата

268 са регистрираните безработни в Трън към днешна дата

Общо 261 безработни лица в област Перник са постъпили на работа през месец юли. От тях 29 безработни лица са от община Трън, съобщиха от ДБТ-Перник.

От тях трима в Трън са започнали работа на първичния пазар на труда. По програми и проекти са били наети още 20. Други 6 са постъпили на работа чрез мерки за осигуряване на временна заетост.

Към края на месец юли заявените свободни работни места в община Трън са само 12.

Статистиката показва, че основната група безработни в Трънско са жени – 126, безработните до 29 години са 48, и трайно безработните наброяват 120. Реалната безработица в Трънско е над 15% при средно 5.7% за страната.

Надяваме се този процент да се намали чувствително след новите назначения на безработни трънчани в двете логистични фирми, които бяха представени в средата на август от съветниците от фракцията на опозицията в ОбС Трън.

Актуалните оферти за работа могат да се проследят в новооткритата Трудова Борса Запад. Желаещите да постъпят на работа могат да кандидатстват онлайн за обявените позиции. Платформата предлага и инструменти за композиране на Резюме-Автобиография, известна още като CV, а също и помощ при съставянето на Мотивационно писмо (Cover Letter).

Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари