Трън > Общество > Закон и Право > Разкриха парник с канабис в трънското село Бохова

Разкриха парник с канабис в трънското село Бохова

21.09.2023 от БНР

Парник, в който е отглеждан канабис, е открит при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в област Перник, съобщиха от ОДМВР.

Криминалисти са проверили частен имот в трънското село Бохова, собственост на 80 –годишна жена. В парник в двора на имота, са открити и иззети множество растения от рода на конопа с височина  от 1,00 до 1,30 метра. При направените полеви наркотестове веществата са реагирали на канабис. На тавана в къщата  на възрастната жена, закачени за простор са намерени и иззети още 5 полусухи стръкове . Близо половин килограм канабис е иззет и от апартамент в Радомир“ , обитаван от 47–годишен мъж от Бургас.

По двата случая са започнати бързи производства. В хода на операцията са били образувани още три бързи производства. Те са на територията на Перник и са непристойни действия, нарушаващи обществения ред, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за шофиране след употреба на наркотици. Установени са и много нарушения на трудовото и данъчното законодателство , за които е взето отношение по Закона за административните нарушения и наказания.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »