Трън > Общество > Народовластие > Новият Общински съвет в Трън

Новият Общински съвет в Трън

На 30 октомври Общинска избирателна комисия – Трън е излязла с решение, с което избира общински съветници въз основа на получените данни от протоколите от секционните избирателни комисии. След преброяване на бюлетините и разпределяне на преференциите са обявени имената на новите съветници в Трън.

Новоизбраният кмет на Трън Цветислава Цветкова  и новите общински съветници положиха клетва на първата за този мандат тържествена сесия на Общинския съвет, съобщиха от Областна администрация – Перник.

Гости на церемонията бяха областният управител на Перник Людмил Веселинов, председателят на Общинската избирателна комисия Тодор Исаев, представители на местни институции и граждани. За председател на новия Общински съвет беше избран Бойчо Харалампиев от групата общински съветници на ГЕРБ. Той изпълняваше длъжността и през мандат 2019 – 2023 година.

Общо три политически формации ще присъстват в новия 11-членен Общински съвет. Коалиция “БСП за България” ще има само един свой съветник в пограничната община. Най-много представители в Общинския съвет ще има партия ГЕРБ – шестима, следвана от ПП “Има такъв народ” – четирима. 

От листата на ГЕРБ са досегашният председател на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев, Емилия Иванова, Златка Александрова-Стоянова, Мариела Иванова, Михаил Манчев и Сашка Иванова. От листата на “Има такъв народ” са Мартин Томов, Бойка Григорова, Борис Ангелов и Симеон Иванов. Последното 11-то място е за досегашния общински съветник в Общински съвет-Трън Ташко Минков, който на тези избори беше издигнат от коалицията “БСП за България”.

Рубрика:
Източник: ,
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »