Трън > Хроника > Реконструкция на довеждащия водопровод за град Трън

Реконструкция на довеждащия водопровод за град Трън

13.07.2021 от БНР

Община Трън е обявила обществена поръчка за реконструкция на довеждащия водопровод за град Трън. Трасето е с дължина над 4 км., а прогнозната стойност на строително- монтажните работи е над 1.8 млн. лв. без ДДС. Парите са целеви и са отпуснати на общината с Постановление на Министерския съвет.

Трън черпи вода от минерален извор в трънското село Банкя. Сега съществуващият водопровод е етернитов, амортизиран и доста остарял. При обследване на съоръжението са констатирани над 6 видими аварии, някои от които образували малки поточета с вода. Във високите части се виждали дори дупки, през които могат да влязат малки животни. При реконструкцията ще бъдат положени нови тръби, като част от трасето ще бъде изместено, каза кметът Цветислава Цветкова.

„Трасето върви по стария, една част – по нови имоти, тъй като старите, по които минава към настоящия момент са непроходими /гора/, техника няма как да влезе и затова част от трасето го изместваме”, обясни Цветкова.

С полагането на новите тръби загубите на вода, които сега често надхвърляли 60 процента ще бъдат намалени, ще се подобри и качеството на услугата.

Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »