Трън > Общество > Народовластие > Евромакс сървисиз разочаровани от референдума в Трън

Евромакс сървисиз разочаровани от референдума в Трън

На 11-ти юни 2017 г. в Трън се проведе местен референдум с основен въпрос „Против ли сте община Трън чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?”

Реално хората гласуваха да има или да няма златодобив в Трън. 94% от жителите на малкия град гласуваха против инвестиционното предложение на “Евромакс сървисиз” ЕООД. Те се притесняват, че откритият добив на злато ще замърси въздуха и водата.

Компанията разпространи до медиите позиция, в която заявява, че “приема резултатите от местния референдум в Трън като очаквани на фона на масираната манипулативна кампания сред местното население”.

Според инвеститора при насрочването на референдума е имало отклоняване от законово установената процедура за разглеждане на такива инвестиционни проекти, което е разочароващо за бизнес климата.

За да избегне напрежението, фирмата е отказала да се включи в кампанията за референдума и е направила съществена промяна в проекта си в отговор на обществените очаквания, заявяват от “Евромакс Сървисиз”.

В позицията се казва още, че е важно да се чуе произнасянето на съда по протеста на прокуратурата срещу “незаконосъобразността”* на решението на общинския съвет в Трън за провеждане на референдума.

Инвеститорът се надява скоро да има резултат и от разследванията по подадените от фирмата сигнали за рекет, отправяне на заплаха и палеж в информационния център в Трън.

Обявление на резултатите от Референдума.

_________
* Явно политическата народопсихология у нас възприема референдумите като закононесъобразна волеизява на върховния суверен Народа.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »