Трън > Икономика > Строителство > Проект за основен ремонт на пътя Перник – Стрезимировци

Проект за основен ремонт на пътя Перник – Стрезимировци

12 са отворените оферти за изработване на технически проект за извършване на основен ремонт на второкласния републикански път Перник – Стрезимировци, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Трасето е важна пътнотранспортна връзка на територията на област Перник. То свързва общините Перник, Брезник и Трън със съседна Сърбия.

Шосето е с дължина близо 66 км. В участъка от Брезник до село Мещица са извършени строително-монтажни дейности през 2011 г., а отсечката от Трън до село Забел е рехабилитирана през 2012 г. по Оперативната програма “Регионално развитие”.

Преди около две години пътят е бил изкърпен, но основен ремонт на цялото шосе не е правен от близо четири десетилетия. Срокът за изпълнение на проектантските дейности е 120 дни. Проектирането е предвидено да се осъществи в три междинни етапа.

Бъдещият изпълнител е необходимо да извърши пълни и детайлни инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания за подготовката на проекта. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни дейности, стойността и срокът им за изпълнение.

Обявената стойност на поръчката за проектиране е 1 315 560 лв. без ДДС.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »