Трън > Народ > История > Проф. Владко Иванов представи тритомника си “Българите”

Проф. Владко Иванов представи тритомника си “Българите”

Двата тома на книгата “Българите” представи пред жители и гости на град Трън професор Владко Иванов, който е автор на изданията. Представянето се състоя на 8 декември в зала “Екомилк” в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, предаде репортер на Zapadno.com.

Председателят на читалището Сашка Иванова отправи кратко приветствие към присъстващите в залата трънчани и гости на града край границата. Тя представи автора, който е роден в град Трън през 1958 година. През 1976 година завършва единно средно политехническо училище “Гео Милев”, а през 1980 година – висшето народно военно училище “Васил Левски”. След това служи като офицер на българо-югославската и българо-гръцката граница. От 1989 година до 1991 година е слушател във военна академия “Георги Раковски”. Завършва Софийския университет “Св. Климент Охридски”, след което работи в управлението на Гранични войски-София. От 2001 година започва научна кариера в Академията на Министерството на вътрешните работи. Защитава докторат на тема “Организация на контрола на държавната граница”. Впоследствие заема длъжностите доцент и професор. Ръководи няколко катедри. Преподава също в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, Нов български университет, Университетът по библиотекознание и информационни технологии, Югозападния университет “Неофит Рилски”, Национална спортна академия “Васил Левски” и други. Основните му научни трудове са “Охраната на държавната граница и новият световен ред”, “България в съвременните съюзи на Европа”, “Управление на националната ориентация” и “Българите” – том I и том II.

В продължение на час професор Владко Иванов представи в резюме своите трудове, описани в двата тома на книгата “Българите”. Той каза, че с голямо вълнение ги представя пред трънчани, тъй като “никой не е Христос в собствената си земя”, както се изрази самият професор. “Специално тези две книги съм ги написал от познанията ми в нашето родно наречие. Преди десетина години видях, че няма какво да напиша повече за Шенген, за границите на Европейския съюз и за професията. И си търсих ново поприще. Една вечер намерих Йорданес – един автор, който е роден в българска Мизия. И по някаква случайност той е повикан в Рим, където пише две книги – “История на гетите – траки” и “Историята на Римската империя”, каза професор Владко Иванов в своя увод при представянето на “Българите”.

Книгата му “Българите” може да бъде закупена онлайн с 10% отстъпка, а екземпляри от двата тома са налични за заемане в библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън.

Пълен текст: Прочети
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »