Трън > Икономика > Финанси > Трънски неволи: Парите на двата банкомата в град Трън свършиха за ден

Трънски неволи: Парите на двата банкомата в град Трън свършиха за ден

Парите на двата банкомата в град Трън свършиха в края на работната седмица. За това сигнализираха трънчани.

В четвъртък, когато пенсиите за месец декември бяха преведени по банковите сметки на пенсионерите, парите от двата банкомата в Трън свършиха бързо. Това породи неудобство у тези, които не успяха да изтеглят пари. Не всеки има възможност да пътува до съседните градове Брезник и Перник, където има банкомати, от които могат да се изтеглят банкноти, е общият коментар на трънчани.

В петъчния следобед в град Трън отново можеха да се изтеглят пари, тъй като единият от двата банкомата вече беше зареден.

Временното неудобство не се случва за първи път и се повтаря почти през 2-3 месеца. От началото на тази година в Трън е монтиран втори банкомат на друга банка, но явно и това не е достатъчно в дни, когато се превеждат пенсии. Понякога датите за превеждане на пенсии по сметките на пенсионерите са в петък, когато е пазарен ден за Трън. В този ден идват възрастни хора от селата, за да си напазаруват.

Втора година в Трън няма банков клон на банка, тъй като през 2021 година единственият съществуващ клон затвори. Надеждата на трънчани е такива ситуации да стават рядкост.

Пълен текст: Прочети
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »