Трън > Икономика > Финанси > Трън и Перник срещу инвестиционната програма на Асоциацията по ВиК за 2024 година

Трън и Перник срещу инвестиционната програма на Асоциацията по ВиК за 2024 година

Инвестиционната програма на Асоциацията по ВиК за област Перник за 2024 година  не бе приета по време на среща, провела се на 17 април и водена от областния управител Людмил Веселинов, предаде репортер на Zapadno.com.

Приемането на програмата е било първа точка от заложените за разглеждане. Против програмата са се изказали кметовете на общините Трън и Перник, а останалите общини в областта са я подкрепили. Кметът на Трън Цветислава Цветкова е против така представената инвестиционна програма, тъй като за общината в нея са заложени малко средства. Общината извършва инвестиции във водопреносната мрежа за много повече от средствата, които ВиК-Перник инвестира в Трънско. За 2023 година ВиК-Перник е инвестирало 32 942 лева и 91 стотинки в активи публична общинска собственост в община Трън. Прочетете още по темата в публикацията: Във водопроводната мрежа на Трън са инвестирани близо 33 хиляди лева от ВиК-Перник за 2023 година.

Кметът на община Перник Станислав Владимиров подкрепя кмета на Трън в изказването против инвестиционната програма на Асоциацията по ВиК за област Перник за 2024 година. Той е на мнение, че програмата не е инвестиционна, каквато се представя. “Те ми представят инвестиционна програма, в която няма никаква инвестиция. А да правят кърпежи със затапвания и да го водят инвестиционна програма е несериозно. Ти си монополист, взимаш си таксите и накрая нямаш пари”, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Пред Zapadno.com и пернишкия телевизионен канал “Струма” областният управител на област Перник Людмил Веселинов не пожела да коментира срещата или решенията, взети на нея.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете

 


Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »