Трън > Общество > За община Трън 2023-та беше една успешна година

За община Трън 2023-та беше една успешна година

Изминалата 2023 година беше доста успешна за община Трън. Това съобщи в ефира на Радио Благоевград кметът Цветислава Цветкова.

По думите й, по-голямата част от заложените в общинския план проекти са били реализирани, други предстои да бъдат осъществени през новата 2024 година.

„Говорим основно за инфраструктурата на територията на община Трън. Имаме готови проекти, които сме внесли и се надяваме в новия бюджет, който бе приет наскоро, да са финансирани и да успеем да  довършим това, което сме планирали. Най-важното, което очакваме да ни се случи и което е много важно за община Трън, е доизграждането на довеждащия водопровод. Успяхме да сменим над 4 километра, остават едни 800 метра, ремонт на помпената станция и закупуване на помпи. Така ще сме спокойни, че сме решили генерално проблема със захранването на вода на община Трън“, уточни Цветислава Цветкова.

Ако бъдат одобрени средствата в новия бюджет, през новата година ще бъдат реализирани и други проекти, свързани с ремонтирането на междуселските пътища, особено тези в по-отдалечените населени места в общината.

„Размерът на такса битови отпадъци и данъците остават непроменени. Предстои одобрение на план-сметката за битови отпадъци в петък, на 29 декември, в 14 ч., когато ще се проведе последната сесия на Общинския съвет в община Трън. Така че не предвиждаме някаква промяна на местните данъци и такси, както и повишение на промилите за битовите отпадъци. Всичко запазваме както миналата година“, допълни още кметът на община Трън.

2023 година бе успешна и в личен план за Цветислава Цветкова, която спечели за трети път доверието на гражданите на проведените местни избори. Тя благодари за оказаното доверие и сподели, че се надява заедно с гражданите, да продължава да решава проблемите в общината.

„Пожелавам на всички новата година да е едно успешно начало за по-добро бъдеще! Нека, настъпващата 2024 година, ни дари най-вече със здраве, съзидателен дух, енергия за ползотворни дела и пожелавам на всички светли новогодишни празници“, завърши интервюто Цветислава Цветкова.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева.

Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »