Трън > Икономика > Община Трън има близо 260 отдадени под наем общински имоти

Община Трън има близо 260 отдадени под наем общински имоти

Хижа Руй

Към 31 декември 2023 година действащите договори за отдадени под наем имоти и части от имоти, които са собственост на Община Трън, са 259. В това число са включени и договори за земеделски земи.

Към края на миналата година общинската администрация в Трън има сключени 17 договора за отдаване под наем на обекти за търговия, производство, услуги, офиси, гаражи и други, както и още 15 договора за поставяне на временни съоръжения върху общински имоти. Договорите за отдаването под наем на земеделски земи са 227.

Общият брой на общинските имоти в Трънско е 7 656, от които 7 581 са земеделски земи. На второ място са застроените нежилищни имоти, които наброяват 34. В застроените нежилищни имоти са включени хижите „Руй“ и „Ерма“, за които към момента има подписани договори за наем. Незастроените регулирани имоти са 18 броя. Три са културните институции, жилищните имоти са 9, а спортните такива – 5.  Към имотите, които са общинска собственост, са включени читалището, детската градина, училището, бившата болница, басейнът в трънското село Банкя и находището на минерална вода “Трънска Банкя”.

Снимка: механа “Ерма”

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »