Трън > Общество > Народовластие > Общински съветник се оплаква от репресия и кани на протест

Общински съветник се оплаква от репресия и кани на протест

most-ribarnika

Мартин Томов, общински съветник от опозицията на управляващите в ОбС Трън, оповести на личния си фейсбук профил, че е репресиран и се чувства притиснат от властта. Съветникът излиза на протест пред общината и прикани хората да го подкрепят.

Томов е собственик на имот в махала Богойна, в който през туристическия сезон развива търговска дейност. Заведението “Рибарник Трън” е изключително популярно в Трънско и сред туристите, посещаващи Трънския край. Достъпът до имота и съответно до заведението е през пешеходно мостче, което Томов е обновил. По повод това мостче съветникът е уведомен от служители на общината, че го очаква проверка за законността на съоръжението, санкция и предписаниие за премахване, ако не удостовери законността му.

Пред Вестник Трън общинският съветник разказа, че помни като дете как баба му е прекарвала козите по въпросното мостче, за да ги пасе в семейния имот, върху който е сега заведението. Реката няколко пъти отнасяла мостчето и Томов го възстановява за удобство на местните и туристите, но не знае кой го е построил в първоначалния му вид и дали някой е вадил съответните разрешителни.

“Рибарник Трън” работи вече почти десетилетие и привлича хиляди туристи в Трънско през годините. Томов твърди, че е репресиран поради факта, че няколко месеца след избирането му за общински съветник и откровенната му опозиция срещу управляващата власт, се обръща внимание на съоръжение, съществуващо от десетилетия, като по този начин се цели уронване на авторитета му и щети за бизнеса му.

Мартин Томов ще излезе на протест срещу репресиите и безчинствата на 22.03.2024 г. от 10.00 ч. пред Община Трън и приканва всеки, който се чувства съпричастен, да го подкрепи.

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »