Трън > Природа > Здраве > Единственият личен лекар в Трън да бъде обявен за почетен гражданин през тази година искат трънчани

Единственият личен лекар в Трън да бъде обявен за почетен гражданин през тази година искат трънчани

Лиляна тодорова

Обявяването за почетен гражданин на град Трън на единствения общопрактикуващ лекар на територията на общината доктор Лиляна Тодорова отново е на дневен ред.

Удостояването със званието “почетен граждани на Трън” на единствения личен лекар не се случи през 2023 година, въпреки входираното тогава до кмета на община Трън и Общински съвет-Трън предложение от Анита Гълъбова, Борислава Цонева, Стефан Георгиев и Цветана Маркова. Сега въпросът отново се повдига от група трънчани, както стана сно от провелата се на 29 февруари сесия на Общински съвет. На заседанието трънчанката Анита Гълъбова е казала, че група граждани внасят предложението и искат тази година доктор Тодорова да стане почетен гражданин на град Трън. “Това е решение на Общинския съвет. Ние ще го предложим и ако го приемат, няма проблем”, отговаря кметът на Трън Цветислава Цветкова.

От 2 години доктор Лиляна Тодорова е единственият общопрактикуващ лекар на територията на община Трън. През 2022 година вторият дългогодишен личен лекар в пограничната община се отказа да работи на обща практика и продължи реализацията си в друга сфера на здравеопазването. Така всичките около 4 хиляди души на община Трън разчитат на един личен лекар, който продължава да лекува хората, въпреки че е на близо 80 години.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »