Трън > Наука > Технологии > Сайтът на “ВиК” Перник с нова визия и функционалности

Сайтът на “ВиК” Перник с нова визия и функционалности

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Перник ще обслужва абонатите си през нов сайт, за да подобри работата си и да отговори на очакванията им.

Инж. Борислав Иванов – управител на дружеството споделя пред репортер на “Мироглед”, че сайтът им е бил създаден преди петнадесет години и многото подобрения в IT сферата през това време са ги задължили да се модернизират, за да улеснят клиентите си.

Освен нова визия, сайтът предлага и нови функционалности в услуга на потребителите. Вече ще могат да се видят на интерактивна карта текущите аварии и всеки абонат, комуто е прекъснато водоснабдяването, ще може да провери дали неговият имот е в обхвата на авария или проблемът е друг.

Друга новост е възможността за самоотчет на водомерите, която абонатите ще имат. Така отпада ангажиментът да следим кога ще мине инкасаторът, както и последващите проблеми в случаите когато не можем да осигурим достъп. Инж. Иванов уточнява, че за живущите в жилищни блокове е добре данните да се подават към дружеството по едно и също време от всички апартаменти, за да се избегне разминаване с данните от общия водомер.

Има още опция за проверка на задълженията с въвеждане на ЕГН и абонатен номер. Предвижда се в бъдеще абонати, посочили имейл адрес и адреса на имота си, да бъдат уведомявани на имейла си за предстоящи прекъсвания на водоснабдяването.

Освен от тези нововъведения, трънчани ще се радват и на втори авариен екип на терен, това сподели пред Вестник Трън общинският съветник Борис Ангелов, който в началото на мандата бе избран да представлява Община Трън пред “ВиК” Перник. Още един екип ще подобри в голяма степен работата на дружеството на местно ниво. Досега една аварийна група с наличната техника трябваше сама да се справя с водните проблеми на територията на общината, която има петдесет и две населени места, като половината от тях се поддръжат от “ВиК” Перник и съответно от трънския екип. Вече ще е възможна работата по две аварии едновременно, което ще подобри водоснабдяването в града и селата и ще намали случаите, при които хора остават дни и седмици без питейна вода.

Рубрика:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »