Трън > Общество > Политика > Многополярният свят и бъдещето на човечеството – среща с Боян Чуков

Многополярният свят и бъдещето на човечеството – среща с Боян Чуков

За втори път в течение на месец автори на издателство Изток-Запад ще гостуват в Трън и ще представят творчеството си. Този път гост на града е родословен трънчанин с корени в с. Парамун, геополитикът и демистификаторът Боян Чуков.

Боян Чуков е кадрови офицер от българското разузнаване. Роден е през 1952 г. в София, завършва специалност „Радио и телевизия“ в Техническия университет в София, а през 1982/1983 г. и разузнавателна школа на КГБ в Москва. През 80-те и 90-те години на XX в. работи под дипломатическо прикритие в българските посолства в Париж и Мадрид. Специализира в Института за политически науки в Париж (Sciences Po). След 1992 година е зам. главен редактор на списание „Балкански диалог“.

Бил е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на Съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България – в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски.

Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

На 12 април от 12:30 ч. в зала “ЕкоМилк” на читалището Боян Чуков ще сподели мисли за войната в Украйна, конспиратологията и съдбата на човечеството в 21 век.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »