Трън > Икономика > Строителство > Проектът за основен ремонт на пътя Стрезимировци – Трън – Брезник – Перник премина първи междинен етап

Проектът за основен ремонт на пътя Стрезимировци – Трън – Брезник – Перник премина първи междинен етап

Първи междинен етап на проекта за ремонт на второкласен път 63 в отсечката Перник – Стрезимировци е приет, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелото се по-рано днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата се коментира развитието на проекта за ремонт на главния път. През месец март е приет първият междинен етап на проекта. В момента се изработва втори междинен етап, който трябва да е готов до 50 календарни дни. Това поясни директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Емилия Ваклинова.

За основен ремонт на пътя, който свързва общините Трън, Брезник и Перник е задвижена процедура. Второкласен път 63 Перник – Стрезимировци не е основно ремонтиран от 40 години. В участъка от Брезник до Мещица са извършени строително-монтажни дейности през 2011 година, а отсечката от Трън до Забел е рехабилитирана през 2012 година по Оперативна програма „Регионално развитие“, поясняват от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »