Трън > Природа > Туризъм > Министърът на туризма с родословни корени в Лева река

Министърът на туризма с родословни корени в Лева река

Служебният кабинет на Димитър Главчев встъпи в длъжност, след като временните министри положиха клетва. Любопитен факт е, че служебният министър на туризма Евтим Милошев е с корени от Трънско.

Информацията за родословните корени на Милошев оповести миналата седмица Кирил Арсов в една от трънските землячески Фейсбук групи. Оказва се, че майката и бащата на новия министър на туризма са от трънското село Лева река. В последните години Евтим Милошев не е забелязван от местните в района. Майка му вече не е на този свят, а баща му се е преместил в София, поясни кметският наместник на селата Лева река, Докьовци, Пенкьовци, Видрар и Горочевци Васил Божилов.

Евтим Милошев е телевизионен продуцент и мажоритарен собственик в продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс“, „Дрийм Тийм Филмс“ и председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България. След номинирането му за министър миналата седмица в общественото пространство се появиха реакции относно номинацията. Туристическият бранш се обяви за оставане на високата длъжност на Зарица Динкова, която пък заяви, че ще предаде поста на Евтим Милошев.

Служебният кабинет ще ръководи държавата до избирането на ново правителство. Очаква се предсрочните парламентарни избори да бъдат заедно с вота за български евродепутати, който ще е на 9 юни.

Както коментира Слави Трифонов, лицето Евтим Милошев е много подходящо за министър на туризма, защото е турист, а ИТН, набеден член на която е Милошев, няма нищо общо с номинацията му.

Президентът Румен Радев попитал представителите на ИТН дали имат представител в състава на служебния кабинет, на което председателят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов отбеляза, че ако закачката е свързана с Евтим Милошев, то тогава нямат, защото отдавна са се разделили с него. “Мога много неща да кажа за него, но ще се въздържа, защото няма да ви хареса“, каза Йорданов.

След това дойде и реакцията на Слави Трифонов: “Слушайки коментарите за новото служебно правителство, с огромна изненада установих, че моето име присъства като човек, който има служебен министър. Това от една страна ме изненада, а като разбрах кого визират коментаторите, искрено ме разсмя. Лицето Евтим Милошев, който ще бъде назначен за министър на туризма, вероятно разбира от туризъм, защото сигурно е турист. Той е работил в телевизионните предавания “Ку-Ку”, “Каналето”, “Хъшове” и малко в “Шоуто на Слави”. Аз го махнах от там по обективни причини. Оттогава той няма абсолютно нищо общо с всичко, което правя. Ама абсолютно нищо общо. Така че спокойно може да бъде министър на туризма, както и президент на Галактиката”.

Снимка: Евтим Милошев

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »