Трън > Природа > Екология > Община Трън с кампания за кастрация на безстопанствени и домашни кучета

Община Трън с кампания за кастрация на безстопанствени и домашни кучета

От няколко дена в Трън е удивително тихо през нощите. Липсва серийният кучешки лай.

Както вече предварително оповести Вестник Трън, на 12, 13 и 14 април 2024 г. беше осъществена акция по залавяне и кастриране на безстопанствени кучета, които или са били тотално изловени, или с някакво шесто кучешко чувство са предусетили какво ги очаква във ветеринарната лечебница и благоразумно са се изпокрили в горите трънско-тилилейски.

По този повод от сдружение “България за Трънско” изразиха “съжаление, че – както обикновено – общината не е разпространила информацията” за предстоящия хепънинг по “достъпните ѝ комуникационни канали”, както и че не е организирала кастрация на кучета по селата в региона, които според тях са реалният развъдник на бездомни кучета.

От приетия бюджет на общината за 2024 г. научаваме, че са заделени средства в размер на 20 000 лв за справяне на проблема с безстопанствените кучета. Начинът, по който общината извършва кампанията обаче, щяло да доведе до “НУЛЕВ ефект” и харчене пари на вятър, опасяват се от сдружението.

“България за Трънско” отправя многократни молби поне да бъдат уведомени, когато предстои да започнат манипуациите, за да помогнат със собствени средства за транспортиране на кучетата на възрастните хора до лечебницата или да подадат сигнали лекарите да дойдат на място, но – уви – не са получили никакво предизвестие!

“За съжаление поредните събрани от нашите данъци пари от общинския бюджет са на път да изчезнат без никаква полза и поради факта, че кметската управа отказава да ПРИЛОЖИ ЗАКОНА и да задължи собствениците на дворни кучета да ги регистрират и да заплащят необходимите данъци за тях, ако не желаят животните им да бъдат кастрирани”, заключават активистите от сдружението.

В момента те пишат поредното писмо до г-жа Цветислава Цветкова….

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »