Трън > Икономика > Заетост > Такси за ждрелото на р. Ерма и параклиса на св. Петка

Такси за ждрелото на р. Ерма и параклиса на св. Петка

На 15.03.2024 Община Трън проведе среща с Трънското Туристическо Дружество за развитието на туризма в региона. На нея се взеха решения за стимулиране и финансово обезпечаване на туристическата дейност. Според протокола от срещата са съгласувани такси за следните туристически услуги:
– 20 лв за 4 часа ползване на барбекютата в парка на ждрелото;
– 5 лв за кола и 50 за автобус за 2 часа за паркинга при положена настилка и поставена бариера;
– 4 лв за възрастен, 1 лв за дете, 8 лв семейство за вход в музеите и параклиса.

В писмо до Общината общински съветници предлагат незабавно да се въведат приетите такси за преминаването през Ждрелото на р. Ерма и посещение на музеите и параклиса на св. Петка.

Предвид огромната посещаемост през почивните дни тази мярка ще осигури значителни средства към бюджета на общината и ще отвори работни места за служители, които да събират тези такси. Сезонът на висока посещаемост започна и ние вече изпускаме един месец с нерешителните си действия за въвеждането на тези такси. Предлага се таксите да бъдат съизмерими, като тези в музеите.

Има предложение общината да произвежда и продава сувенири в ТИЦ, параклиса и музеите. От една страна това ще гарантира допълнителни средства, а от друга – тези сувенири ще имат и рекламна стойност и ще напомнят на хората за забележителностите на община Трън. Идеята е хората, които ще събират таксите, да бъдат граждани на община Трън, които са трайно безработни и в семейството им няма работещи. Това е особено актуално сега, когато безработните в Трън се увеличиха за един ден с 18 души заради съкращенията в “Колхида”.

Рубрика: ,
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари
trackback

[…] Такси за ждрелото на р. Ерма и параклиса на св. Петка […]

Превод »