Трън > Икономика > Факт е довеждащ транспорт за населението по селата в петък

Факт е довеждащ транспорт за населението по селата в петък

В началото на новия мандат през миналата есен общински съветници от опозицията предложиха в петъчния пазарен ден да има довеждащ и отвеждащ транспорт за населението. Идеята на това предложение беше всеки гражданин от всяко населено място на територията на общината да може да си напазарува и да се прибере навреме.

На последния Общински съвет през месец април стана ясно, че този довеждащ/отвеждащ транспорт е вече факт. Кметът на община Трън Цв. Цветкова съобщи, че бусчето, определено за целта, чака на автогарата. Очаква се и частна фирма да пусне таксита, но това ще стане след одобрение от общинския съвет.

Довеждащият транспорт ще работи по предварителна заявка, която ще се дава по телефона на фирмата превозвач. Ще може да се обръщаме за съдействие и към кметските наместници по селата. На сайта на общината намираме контакти на кметовете на кметства и кметските наместници, като за селата Ломница и Богойна е даден телефон в общинската администрация, понеже няма наместник. Село Банкя не е упоменато.

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »