Трън > Народ > Култура > Дългогодишен водещ на “Нощен хоризонт” ще представи свои книги

Дългогодишен водещ на “Нощен хоризонт” ще представи свои книги

Журналистът Румен Стоичков, който е и автор на книги, ще представи свои творби в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън, съобщават от културната институция.

Румен Стоичков е завършил специалностите „Българска филология“ и „История“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, а 30-годишната му професионална кариера като журналист преминава в БНР. Той е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт”, с над 1 200 предавания от 1995 година насам. За различните програми и предавания, предимно в „Хоризонт“, е автор на над 2 000 интервюта и репортажи, правени предимно в малки населени места, чиято история и съдба винаги го е вълнувала. Има повече от 350 публикации в периодичния печат, някои от които са намерили място в досегашните му книги. От 2008 до 2016 година е главен редактор на детското списание „Аз съм българче“.

Румен Стоичков е носител на Годишната награда на Съюза на българските журналисти през 2007 година в раздел „Радиожурналистика“ за репортерско разследване. Печели Наградата на журито от Медийния фестивал в „Албена“ през 2005 година, номинации в челната тройка и грамоти през 2016, 2017 и 2018 година от конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“, „Пазител на традициите 2015“ в категория „Личност“ на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите, Втора награда за репортаж от Източните Родопи – в конкурс на Проект „Новото тракийско злато“ (2012 година), Националната награда „Златна кана“ на фондация „Съкровищата на Панагирик“ – за цялостно журналистическо и литературно творчество (2015 година), победител в направление „За професионална и гражданска етика“, награда „Самуел Франсес“ в категория „Радио“ за 2018 година на журналистическия конкурс на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, пише издателство “Изток-Запад”.

Част от книгите му са посветени на Трънския край. Срещата с Румен Стоичков ще бъде на 14 май от 17:00 часа в зала “Екомилк” в читалището.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »