Трън > Народ > Личности > Певицата Лиляна Галевска с награда за цялостен принос

Певицата Лиляна Галевска с награда за цялостен принос

Певицата с корени от Трънско и почетен гражданин на Трън Лиляна Галевска е отличена с награда за цялостен принос в българския фолклор, съобщават от форума “Годишни фолклорни награди”.

Певицата Лиляна Галевска има родословни корени в трънското село Врабча, откъдето е нейната майка – Ика Стоянова. През 2018 година Лиляна Галевска бе удостоена със званието “Почетен гражданин на град Трън”. Тя солистка на ансамбъл “Филип Кутев” и квартет “Славей”. През 2023 година певицата отбеляза 50 години на сцена. Вчера стана ясно, че е отличена с награда за цялостен принос в българския фолклор от форума “Годишни фолклорни награди”.

„Годишни фолклорни награди“ възниква преди 10 години като интернет класация за народни изпълнители от различни области на традиционното ни изкуство. Номинациите се правят от екип специалисти, които са избрани от сдружение „Наследници на фолклорния огън“, но и любители на фолклора от цяла България могат да се включат в номинирането.

На 17 май от 19:00 часа в кино-театър “Освобождение” в София ще се състои церемонията по награждаването на отличените в годишните фолклорни награди за 2023 година. Събитието ще е бъде съчетано с концерт по случай 50-годишнината на председателя на сдружение „Наследници на фолклорния огън” Константин Лазаров и 30 години записи на децата-таланти.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »