Трън > Икономика > Технологии > Чудо на техниката, а не просто багер срещу чудото на човешката природа

Чудо на техниката, а не просто багер срещу чудото на човешката природа

Както вече съобщихме на два пъти, очаква се доставка на комбиниран багер за нуждите на Трън. Това, което не беше изяснено до този момент, са спецификациите на новия багер-чудо.

Доставчикът ще бъде задължен да закупи и достави багер-товарач с многофункционална кофа тип 4 в 1 и обем минимум 1 кубичен метър. Машината трябва да има допълнително прикачно оборудване, като бързосменник, мулчер за нарязване на клони/храсти, хидравличен чук съобразен с предлагания модел багер и други чудесии. Гаранцията трябва да е за срок от 60 месеца или 2000 моточаса, което дойде първо. Машината трябва да бъде произведена след 2023 година, което, според семантиката на този израз, означава след 31 декември 2023 г.

Като знаем как се тутка комисията по избор на спечелилата оферта, спокойно можеха да поставят и изискването багерът да бъде произведен след 2025 г. А и не е известно дали такава комисия изобщо е назначена. От общината упорито отказват да дадат сведения по този въпрос, очевидно разглеждайки го като класифицирана информация от значение за националната сигурност. От последното заседание на Общинския съвет целият свят разбра, че именно такава е практиката – делегирането на обществения финансов ресурс не е работа на обществото и общинските съветници, а пряко задължение и свещена отговорност на кмета; информацията за този процес е тайна, покрита с девет печата.

Факти: Прочетете

Източник:
Споделете