Трън > Икономика > Технологии > Изграждат видеонаблюдение в селата

Изграждат видеонаблюдение в селата

Видеонаблюдението в община Трън ще бъде надградено. Това е станало ясно по време на среща между ръководствата на Областна дирекция на МВР-Перник и Община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Общината и полицията имат добра комуникация помежду си. Сътрудничеството между Районно управление-Трън и останалите местни институции в града също е добро. На срещата, която се е провела наскоро, са обсъдени и други теми, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник. Прочетете още по темата в публикацията: На срещи в Брезник и Трън дискутираха ограничаване на пътни инциденти, обучения на подрастващите и реализиране на превантивни програми в училищата и детските градини.

На срещата се е обсъдила и темата с видеонаблюдението в Трън, което предстои да бъде надградено. На ключови места в града са монтирани 10 камери, а наскоро такива устройства са поставени и на сградата на полицията. Предвидено е да бъдат монтирани още 10 камери в Трън. В процес е изграждането на видеонабюдение и в трънските села. Първото село извън града, в която ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение е Зелениград. В момента Община Трън води преговори с фирма, която да монтира устройствата. Камерите ще бъдат четири и ще са на площада в населеното място. Идеята е видеонаблюдението да бъде изградено първо в по-големите трънски села, поясни за Zapadno.com кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »