Трън > Общество > Народовластие > Кратко, ясно, категорично

Кратко, ясно, категорично

С изборите в края на миналата година бе дадено началото на нов мандат на кмет и общински съвет в община Трън. Петима общински съветници от двете опозиционни партии в местния парламент решиха да променят методите на работа в Съвета и да се допитват максимално до гражданите – посредством предоставени телефони и имейли за връзка, допитвания в социалните мрежи, както и чрез личен контакт в града и по селата.

Тази комуникация с гражданите вдъхновява общинския съветник Борис Ангелов да отправи до Кмета на община Трън предложение за промяна на работното време на кметските наместници, а по конкретно – да работят половин ден в събота, като за това бъдат компенсирани с цял или половин работен ден през седмицата, както и да бъдат включене в Системата за сигурно електронно връчване. Целта на тези предложения е кметските наместници да бъдат в услуга на хората, които нямат постоянен адрес на територията на общината, а само настоящ, и посещават имотите си през почивните дни, като работата чрез ССЕВ би била улеснение за всички, независимо от местожителството.

В отговор на предложението си г-н Ангелов получава краткия, ясен и категоричен отговор – “същите не се приемат”.

За общинския съветник, както и за редакционния екип на Вестник Трън остават загадка мотивите за този отказ. Възможно е кметът да има съмнения относно компетентността на своите служители за работа с електронни системи или пък да има опасения, че ще изгуби симпатиите на подчинените си, карайки ги да работят в почивен ден. Има вариации по темата.

А може би от Общината се борят за приза “Най-кратък отговор от общинска администрация”, за чието спечелване имат огромни шансове. Очевидно е назряло времето за учредяването на подобна награда, например “Златен Бодил” или просто “Златен Трън” – с оглед на местната специфика…

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »