Трън > Икономика > Финанси > Местните искат инвестиции в инфраструктурата

Местните искат инвестиции в инфраструктурата

По идея на опозицията в трънския Общински съвет Вестник Трън проведе анкета на своята фейсбук страница, както и в по-големите трънски фейсбук групи.

Въпросът към местните беше “Какво искате да видите в бюджет 2024?”, а посочените възможности за отговор бяха:

  • Повече средства за подготовка на проекти, с които да се кандидатства за финансиране по различни програми.
  • Повече средства за инфраструктурата в общината.
  • Ремонт на покрива на читалището!

Анкетата беше отворена и всеки имаше възможност да добави отговор, от което се възползва само библиотекарката Цветана Маркова, която апелира за ремонт на покрива на културния дом. Лошото състояние на сградата на читалище “Гюрга Пинджурова – 1895”, течащият покрив и щетите вътре в залите, които произлизат от това, изключително затрудняват провеждането на каквато и да е читалищна дейност.

Допитването събра 158 гласа, като – напълно очаквано – осемдесет са за инвестиции в инфраструктурата на територията на общината. Участието в проекти по национални и европейски програми събра петдесет и пет гласа, а ремонтът на покрива – двадесет и три.

В резюме, 51% от анкетираните са за инвестиции в инфраструктура, 34% за проекти за кандидатстване по програми и 15% за ремонт на покрива на Читалището. Това, разбира се, не означава, че 85% са против ремонта на читалищния покрив. Тук става дума за приоритетна тежест на възможните инвестиции.

Вестник Трън се надява, че тези резултати ще бъдат представени в Общински съвет Трън и мнението на хората ще бъде взето под внимание при обсъждането на бюджета на общината за 2024 г.

Приканваме местното население към по-голяма активност при решаването на въпроси от съществено значение за общината!

Заседанията на Общинския съвет и постоянните комисии са отворени за граждани и всеки може да изкаже мнение, да даде предложение или сигнал, с което да подобри комуникацията и обратната връзка между управляващи и население, да упражни своя граждански контрол и да работи по този начин за едно по-добро бъдеще за Трънско!

Рубрика:
Източник:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »