Трън > Природа > Здраве > За седмица 46 прегледа в спешния кабинет

За седмица 46 прегледа в спешния кабинет

Eкипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 242 повиквания на спешния телефон 112 през изминалата седмица, което е с 3 по-малко от предходната, пише вестник “Съперник”.

Най-много са приетите повиквания в Перник – 154, коeто e с 14 по-малко в сравнение с предходната седмица, в Радомир – 36, което е с 9 повече от предходната седмица и Трън – 19, което е с 3 повече от предходната седмица. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са извършени 136 амбулаторни прегледа, което е с 34 по-малко от предходната. Най-много те са в Брезник – 47, което е колкото през предходната седмица, Трън – 46, което също е без промяна.

“Ако направим анализ на изминалата седмица, става ясно, че има леко намаление както на приетите повиквания на спешния телефон, така и на амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ. Добрата новина е, че продължава да намалява броят на ухапаните от кърлежи. През изминалата седмица те са 7, от които 4 са в Брезник. Очевидно е, че кметовете в областта предприемат необходимите мерки в борбата с тях”, поясни пред печатното издание директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник доктор Валери Симеонов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »