Трън > Общество > Пътищата Трън-Пенкьовци и Вукан-Дълга лука с приоритет за ремонт

Пътищата Трън-Пенкьовци и Вукан-Дълга лука с приоритет за ремонт

Борис Ангелов, общински съветник в Общински съвет – Трън, предоставя следната информация , която има обществено значение, относно лошото състояние на пътищата Трън – Пенкьовци и Вукан – Дълга лука :

“На 17.11.2023г. се срещнах с Емилия Ваклинова, директор на “Областно Пътно Управление “-Перник за кърпеж на дупките на пътищата Трън-Пенкьовци, път 637 от км. 15 (преди изкачването на вододелното било между с.Мрамор и с.Горочевци) до км.18.1 (разклона за с. Горочевци) и на Вукан-Дълга Лука, път 6372 от км. 14 (табелата за с. Горна Мелна) до км. 22.9 (табелата на с. Дълга Лука).

Директорът на ОПУ беше в детайли на проблемите. Финансирането им за 2023г. за кърпеж на дупки не е стигнало и затова тези участъци са с проблеми.

Станка Байкушева, началникът на “Районна Пътна Служба”-Трън подава на ОПУ Перник проблематичните участъци и тези са подадени като проблематични.

Към момента ОПУ Перник има сключени договори само за зимно почистване и аварийни дейности. През 2024 се очаква да имат договори и за други дейности. Времевият план е: в края на 2023г. да има процедура за обществена поръчка и до края на април 2024 да имат сключен договор за възлагане на други дейности, между които и закърпване на дупките в двата участъка по-горе. Особено положително е, че имаме общо мнение, че през 2024г. ремонтите ще продължат от точките до където са стигнали, т.е. няма да бъдат оставени за последно, като нисък клас пътища. На 17.11.2023г. се срещнах и със Станка Байкушева в РПС Трън и тя също потвърди приоритета на тези участъци.”

Следващи стъпки, които г-н Ангелов смята да предприеме по тази тема са да се види отново с директорите на ОПУ Перник и РПС Трън през януари, за да провери дали са спуснати обществени поръчки и края на април, началото на май да провери има ли сключени договори за дейности, включващи закърпване на дупките на горните два участъка.

Директорите на ОПУ Перник и РПС Трън са изразили пълно съгласие населението на община Трън да бъде информирано за тези разговори.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »