Трън > Народ > Бит и душевност > Възмутително отношение към жена и дете

Възмутително отношение към жена и дете

С рязкото затопляне на времето се увеличи и трафикът към Трън и околните села. Микробусите на фирмата превозвач в града ни редовно се пълнят с пътуващи.

За възмутителна случка при един от курсовете на превозвача към Трън сигнализира наша читателка вчера. Майка ѝ и малкото ѝ детенце са пътували с микробуса към Трън.

Превозното средство е било претъпкано – освен седящите места е имало и твърде много правостоящи пътници. Бабата и внучето са били принудени да седнат най-отзад в пълното бусче, никой не е отстъпил място, въпреки молбите и обаждането до управителя на фирмата да инструктира шофьора си да осигури място за жената и детето.

В Перник е пуснат още един микробус, за да облекчи трафика, но никой не е пожелал да слезе и да се прекачи в него. Съответно бабата и внучето, натъпкани най-отзад, не били допуснати да минат в другото превозно средство. За трудното качване и слизане от микробусите допринася и многото багаж, който пътниците държат в себе си и до седалките, поради липсата на багажно отделение.

Освен липса на багажник, в микробусите липсва и климатик, за което пътуващите се оплакват от години. Героините на нашия разказ са били изложени и на течението от отворените прозорци, освен останалия дискомфорт, който е трябвало да понесат. Опитали са да се оплачат, но са станали жертва на нападки и обиди от страна на други пътуващи.

Тази случка се случва още в самото начало на сезона и екипът на Вестник Трън не се съмнява, че ще има още много такива в близките месеци.

Освен ако отговорните органи не се самосезират и не предприемат съответните мерки.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »