Трън > Хроника > “Конференция на бъдещето” се проведе през почивните дни

“Конференция на бъдещето” се проведе през почивните дни

На страницата на Трънско туристическо дружество намираме подробно описание на провелата се конференция, както и нейната цел – Трънско като развита и предпочитана туристическа дестинация в бъдеще. Организатори на конференцията са Трънското туристическо дружество и Сдружение Деветашко плато.

⭐️ “На 20 и 21 април 2024 в град Трън се проведе Конференция за Бъдещето – Трънско 2030, която бе организирана от членове на Трънското туристическо дружество.
👉 Присъстваха над 45 местни жители: представители на местния бизнес – ферми, занаяти, места за настаняване и изхранване, учители и културни деятели, активни хора от общността, членове на Трънско туристическо дружество и представители на местната власт , както и кмета на община Трън.
⭐️ Нашите съмишленици и партньори от Сдружение Деветашко Плато споделиха безценния си дългогодишен опит в обединяване на местната общност за развитие на района.
⭐️ Участниците в конференцията се обединиха от общата кауза, а именно по- добро бъдеще за всички населени места от община Трън. Разгледахме и обсъдихме заедно местното наследство, ресурси и природни богатства и се спряхме на актуалните тенденции и предизвикателства на настоящето. Накрая беше изработена визия за бъдещето, с конкретни насоки за действие и с главни изпълнители – местните хора.
👉 От конференцията стана ясно, че местната общност вижда община Трън като европейска дестинация, привличаща туристи и гости с условия за планински, културен и развлекателен туризъм, предлагащ услуги с високо качество както и град и села, предлагащи по-добри условия за живот на местните хора – младежи, семейства с деца, възрастни хора.
⭐️ Ресурсите, с които разполага общината са превъзходни природни обекти, богата история, самобитни занаяти и език, кристално чист въздух и невероятно вкусна храна, богато разнообразие на редки и ценни видове диви животни растения и забележителен горски фонд, както и все по-добре развиващо се производство на здравословни земеделски продукти. Близостта със столицата и други големи населени места, както и със съседна Сърбия са допълнително предимство за общината.
👍 Създаде се силна позитивна енергия, ентусиазъм и желание за действие , а участниците начертаха рамките на стратегия за развитие и решения за конкретни стъпки, с които да стартират пътя към постигане на желаната визия. Бе положено едно обещаващо начало за сериозна и плодотворна общностна работа за бъдещето на Трънско!”
Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »