Трън > Общество > Народовластие > Видео: Опозицията в Трънския парламент се отчете за свършената работа

Видео: Опозицията в Трънския парламент се отчете за свършената работа

Петимата общински съветници, които са опозиция на управляващото мнозинство от ГЕРБ в местния парламент дадоха на избирателите си отчет за свършената в изминалите два месеца работа на организирана за целта среща в заседателната зала на Общината. На събитието Бойка Григорова, Борис Ангелов, Мартин Томов, Симеон Иванов и Ташко Минков бяха посрещнати с червени рози и питка, поднесени от избирателка, а през платформата Вестник Трън бе излъчен двучасов лайв на сбирката, на който зрителите можеха да коментират в реално време през Фейсбук.

Съветниците описаха работата си в четиринадесет точки, които включваха дадените от тях предложения за промяна на Правилника за работа на Общински съвет; за избор на нов председател, което бе отхвърлено; за довеждащ-отвеждащ транспорт в пазарния ден от селата, което предстои да се договаря пролетта с транспортната фирма; за промяна в работата на ВиК и оборудване на допълнителен екип, което да улесни работата при отстраняване на аварии, както и разяснителна кампания, с която да бъдат убедени хората в половината села на общината в нуждата от присъединяване към дружеството, с цел подобряване достъпа до питейна вода.

Народните избранници поясниха мотивите си за бойкот на избора за състав на постоянните комисии, а именно – превесът, който има управляващата партия в тях, би довел до липса на конструктивен диалог. Въпросният бойкот не беше отразен в протокола от заседанието, но доведе до промяна в състава на комисиите, при която мнозинството прие да отстъпи и да уравновеси броя на местата в тях, за да може Съветът да заработи в интерес на населението.

Петимата разясниха причините да гласуват против продажбата на дървесина, собственост на Община Трън – поразиите на дърводобивните фирми върху инфраструктурата и щетите, които същите нанасят върху водопроводите по селата.

Разказаха за борбата на Мартин Томов с незаконните сметища и снегопочистването, и на Борис Ангелов по сигнали за липсата на вода и ток в някои села вследствие на снежния циклон.

Прилагаме видео и целия отчет с повече подробности. Можете да споделите мнение за срещата във форума, както и да дадете сигнал или препоръка в секцията за сигнали на сайта ни.

Източник:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари
AMG
AMG
4 месеца минаха

Прави впечатление. Нов модел и модерно виждане.Браво

Превод »